Livet som en sygdom

I mange år har værter på Radio FRIHED gjort opmærksom på, at psykiatriske diagnoser i psykiaternes vedtagne manual DSM,bliver til ved håndsoprækning. Nu får vi endelig i Danmark en dokumentarfilm fra CCHR, som viser hvad det her drejer sig om.

Hvad er DSM
Diagnostisk og statistisk manual ( DSM) - et digert værk på 943 sider- danner baggrund for ICD-10, der er den manual, der diagnosticeres psykiske sygdomme fra over hele verden- også i Danmark.

Tag stilling
Det er absolut bydende nødvendigt, at så mange danskere som muligt skaffer sig denne dokumentarfilm, ser den og selv tager et standpunkt til en udvikling, der for længst er kommet under diskussion i USA. Dokumentaren viser, at der skal en overordentlig veludrustet opvågning til i befolkningen herhjemme. Hvis vi i Danmark skal forhindre, at fremtidens borgere under næste udgivelse af DSM kommer til at leve i et virkelighedens Minority Report, må man se denne dokumentar og selv tage aktivt stilling nu.

Anmelderkommentar
“Et pseudovidenskabeligt svindelnummer” er en del af filmens titel. Man må forberede sig på, at filmen ikke er neutral. Det kan man have en mening om - hvis man som intetanende dansker indtil idag har haft fuld tillid til lægers diagnoser og medicinering. Jo mere dokumentationen skrider frem i den timelange film, jo sværere bliver det dog for selv den mest skeptiske tilskuer at forkaste den dokumentation, der viser, at psykiatriske diagnoser rent faktisk ER opstået og vokset til det omfang, det påstås. Filmen rummer oplysninger, der for danskere er fuldstændig nye og ukendte.

Bivirkninger er virkninger
Undervejs kan man hæfte sig ved, at flere og flere amerikanere øjensynligt helt naturligt stiller et spørgsmål som det første, når alarmopkald lyder- det være sig skoleskyderier, mord, selvmord..: ” Is he under any form of medication?”. Med andre ord er man i USA mere og mere opmærksom på, at psykotropiske stoffer  i sig selv fremprovokerer selvmord og mord. Flere læger i filmen omtaler da heller ikke længere nødvendigvis reaktioner på psykiatrisk medicin som BI-birkninger, men som reelle virkninger. På vore hjemlige breddegrader i Skandinavien var det ikke det første, man undersøgte hos massemorderen Breivik i Norge. Men det var ikke desto mindre, hvad man fandt var tilfældet. Det kan du læse mere om her

Til den seriøse debattør
Filmen råber med al rimelig grund vagt i gevær. Vil man seriøst debattere psykiatriens berettigelse i Danmark og stå vagt om menneskerttighederne, kommer man ikke uden om OGSÅ at kende til informationerne i denne nye dokumentarfilm.

Info og bestilling: www.cchr.dk

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.